За контакти

  ул. "Софийско шосе" 2,
гр. Шумен

  Служебен: 054/87-80-93

   Директор: 0887919932

 proletnadaga34@abv.bg

Добре дошли на официалния сайт на Детска градина „Пролетна дъга“ гр. Шумен!

31.08.2018

Тук вие ще научите всяка информация, свързана с детската градина, с нейния екип и с допълнителните педагогически услуги, на които можете да запишете вашите деца.

ДГ  „Пролетна дъга“ се помещава в една специално строена сграда за 6 групи на адрес: 9700, гр. Шумен, ул. „Софийско шосе“2 . Освен това има две филиални групи на ул.”Северна” № 16. Те са съобразeни с всички санитарно-хигиенни изисквания и условия за правилно отглеждане и възпитание на децата, за провеждане на качествен и пълноценен педагогически процес.

Скъпи родители,

Вашето дете посещава детската градина и прекарва значителна част от деня. То свиква с друг дневен режим и се научава да се ориентира в непозната за него среда; запознава се с много деца и изгражда доверие към своята учителка. За него това е едно значимо преживяване.

Нашата цел е то да се чувства уютно и спокойно при нас. Вие знаете, че всяко начало е трудно! В такава ситуация към любопитството и очакването се прибавят вълнение и несигурност, може би дори малко страх ( по обясними причини ). Но когато на това непознато място те посрещнат добре и приятелски, идва чувството на облекчение, че има някой, на който можеш да се довериш.

За децата този период на адаптация е по-труден, защото на тях им липсва опита на възрастните. Те още нямат изградена представа за време и продължителност и не разбират какво означава: „след малко мама и татко ще дойдат…“ !

Ние заедно с Вас можем да помогнем в това трудно начало. Затова, отделете малко време за да ни посетите и дайте възможност на детето си, докато се чувства сигурно във Ваше присъствие, да разгледа детската градина и да се запознае с учителката си. Това ще му помогне да се чувства по-уверено.