За контакти

  ул. "Софийско шосе" 2,
гр. Шумен

  Служебен: 054/87-80-93

   Директор: 0887919932

 proletnadaga34@abv.bg

Актуално

 

За 29 юни 2020 г. -Ден на безопасността на движението по пътищата детска градина „Пролетна дъга“ подготвя изложба с детски рисунки и апликации на тема“ Децата и безопасността на движението по пътищата“ в двора на централна сграда. През целия ден децата ще играят, ще се забавляват и упражняват с тематични игри за безопасност.

Представяме ви разработени материали от Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“

Детските градини в Шумен отварят на 1 юни

публикувано на 20.05.20 в 12:04
Снимка: Радио Шумен

От 1 юни възобновяват работата си детските градини в Община Шумен, съобщи заместник-кметът по образование и култура Найден Косев. Той поясни, че според указанията на здравния министър бележки от личен лекар няма да са задължителни, но той лично препоръчва на семействата да заведат на профилактичен преглед децата си, за да са по-спокойни.

От 53 до 70 процента са желаещите да тръгнат отново на детска градина, показват направените анкети с родители в шуменските градини. Това означава, че  групите ще бъдат между 18 и 20 деца, по изключение  – 14-16, са пресметнали от Общината.

Ежедневният прием ще бъде с мерене на температура и проверка на здравния статус на всяко дете от медицинския персонал в градината, поясни още Найден Косев. 2900 е общият брой на записаните на детска градина  в Община Шумен.

За  изпращанията на абитуриентите в училище, заместник-кметът по образование каза, че организацията се прави от всяко училище поотделно, като ръководствата на училищата трябва да организират тържествата в дворовете при спазване на противоепидемичните мерки.